Način pripreme
Svinjska srca operemo i isečemo na dva dela. U ekspres loncu ih kuvamo oko 50 minuta. Brojimo minute nakon što provru i nakon što zatvorimo lonac.
Zelje operemo i očistimo srednju žilu. U šerpu stavljamo vodu da provri i dodajemo zelje. Treba da ga poparimo, ono će promeniti boju, držimo ga oko 5-6 minuta.
Oljuštimo jednu glavicu luka i sitno isečemo. U tiganju proprpžimo luk, dodajemo zelje da se zaprži.
Očistimo i operemo pirinač, dodajemo zelje i luk. Ostavljamo da se proprži i da promeni boju. Dodajemo vodu, odnos vode i pirinča treba da bude 3:1. Ja uvek kuvam u odnostu 4:1 i ostavljam na tihoj vatri da se krčka. Kad upije vodu treba da probate i da vidite da li je gotov i začinite solju.
Nakon što skuvamo svinjska srca i lonac ispusti vazduh, vadimo iz njega i sečemo na žilijen /duge trake/.
Oljuštimo i isečemo preostale glavice luka na polumesece. Stavljamo svinjsku mast u duboki tiganj da se rastopi. Dodajemo luk i pržimo dok ne dobije zlatnu boju. Dodajemo svinjska srca, alevu papriku, so po ukusu i paradajz pire, promešamo i ostavljamo 1-2 minuta.
U srca dodajemo vodu, oko 1 šolju da ne zagori paradajz pire i dodajemo sitno iseckan peršun.
Kuvamo dok se ne zgusne paradajz sos. Serviramo na jednom tanjiru od srca i pirinča.