Način pripreme
U posudu stavljamo mleveno meso i potopljen hleb, dobro oceđen, jaja, kiselo mleko, izrendan ili sitno iseckan crni luk i preostale začine. Dobro promešamo.
Lepo je da ostavimo mleveno meso na jednu noć u frižideru da odstoji.
Kad mleveno meso bude gotov u njega dodajemo sve ostale sastojke i ponovo promešamo. Još prilikom mešanja mlevenog mesa možemo izbaciti neki začin ili ga zameniti drugim.
Povrće takođe možemo stavljati po želji.
Važno je da bude isečeno na sitne kockice ili ako je tvrdo kao šargarepa, da bude prethodno malo kuvano. Možemo i ostalo povrće da ne mešamo sa mlevenim mesom, nego da ga poređamo u slojeve i oblike u terinu.
Kalup za terin namažemo maslacem ili uljem i sipamo celu smesu, poravnamo odozgo.
Pečemo na 180-200 stepeni oko 45 minuta, nakon toga vadimo i posipamo rendanim kačkavaljem odozgo i pečemo još 10-15 minuta dok ne dobije zlatnu koricu.
Gotov terin vadimo i ostavljamo da se ohladi. Isečemo terin na kriške.