Način pripreme
Jaja i šećer dobro umutimo mikserom. Dodajemo ulje, rastopljeni margarin, kiselo mleko sa amonijačnom sodom. Ponovo dobro promešamo.
Na kraju dodajemo brašno sa sodom bikarbonom. Zamesimo meko testo, ostavljamo ga da odstoji oko 1-2 sata.
Pravimo loptice, stavljamo ih u namazan pleh i pečemo u umerenoj rerni na oko 180 stepeni.
Rumene gurabije ostavljamo da se ohlade. Počinjemo pažljivo prosec pravljenja udubljenja. Od donjeg dela gurabije pažljivo isečemo i vadimo unutrašnjost, mrvice koje padaju sakupljamo za krem.
Pažljivo vadimo unutrašnjost da ne slomimo gurabiju. Nisu jednake i mi biramo par da bi izgledale dobro.
Pripremamo krem tako što u šerpu stavljamo mleko i šećer, zajedno sa 120 g maslaca ili margarina, dodajemo i orahe, dolazi red da stavimo i mrvice, koje smo sakupili od gurabija.
Gotovim kremom punimo svaku gubariju. Zalepimo jednu za drugu napunjenim kremom.
Rastvaramo u odgovarajućoj posudi boje za kolače. Celu gurabiju potopimo u žutu boju, posle polovinu potapamo i u crvenu.
Gotove, obojene breskve (suve) uvaljamo u šećer. Ostavljamo ih na hladnom mestu.