Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća krilca u vatrostalnoj posudi

Pileća krilca u vatrostalnoj posudi

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Pileća krilca u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Usamljena, sočna pileća krilca sa aromom ruzmarina traže dobro ohlađeno belo vino za prijatnu večeru"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 700 g
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 10 - 15 ml
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca operite, stavite ih u posudu, pospite ih začinima i uljem, promešajte da se oblože začinima sa svih strana i stavite ih u malu vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Zatvrorenu posudu stavite u rernu, uključite je na 220 stepeni i pecite oko 40 minuta, a u poslednjih 10 minuta sklonite poklopac da bi krilca dobila hrskavu koricu.

Kada je gotovo, možete dodati sveže začine preko pečenih krilaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: