Pileća krilca u vatrostalnoj posudi

25/02/2019
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1733
"Usamljena, sočna pileća krilca sa aromom ruzmarina traže dobro ohlađeno belo vino za prijatnu večeru "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 700 g
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 10 - 15 ml
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca operite, stavite ih u posudu, pospite ih začinima i uljem, promešajte da se oblože začinima sa svih strana i stavite ih u malu vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Zatvrorenu posudu stavite u rernu, uključite je na 220 stepeni i pecite oko 40 minuta, a u poslednjih 10 minuta sklonite poklopac da bi krilca dobila hrskavu koricu.

Kada je gotovo, možete dodati sveže začine preko pečenih krilaca.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar