Način pripreme
U oba fileta ribe utrljajte so, biber, maslinovo ulje i estragon. Upakujte filete u papir za pečenje kao paketiće.
Stavite paketiće u pleh i ubacite ih u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 20 minuta (ili manje, ako su fileti tanki).
Za to vreme pripremite sos, koji streba da bude gotov u isto vreme kada i oslić.
Iseckajte povrće i jabuku i disntajte ih u maslinovom ulju oko 5 minuta.
Dodajte vino i ostavite polupoklopljeno minut-dva da ispari alkohol.
Sipajte bujon, posolite po ukusu i kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta, a nakon toga sve ispasirajte da bude glatka smesa. Pro želji, možete dodati bujona ili vode, ako želite ređi sos.
Gotovu pečenu ribu izvadite iz papira i stavite je u tanjire za posluženje. Prelijte ukusnim sosom i poslužite oslić u pakovanju sa aromatičnim sosom.
Prijatno!