Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Oslić u pakovanju sa aromatičnim sosom

Oslić u pakovanju sa aromatičnim sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Oslić u pakovanju sa aromatičnim sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
27/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Ako još uvek niste probali oslića, ispravite grešku odmah - možete započeti sa ovim receptom"

Potrebni sastojci

  • oslić - 500 g, 2 komada fileta sa kožom
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber - 2 kašike
  • estragon - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • sos za ribu
  • crni luk - 100 g
  • beli luk - 1/2 glavice, oko 10 češnja
  • celer - 2 struka - 100 g
  • jabuke - 60 g (težina kada je oguljena i očišćena)
  • maslinovo ulje - 50 g
  • belo vino - 100 ml
  • riblji bujon - 150 ml
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U oba fileta ribe utrljajte so, biber, maslinovo ulje i estragon. Upakujte filete u papir za pečenje kao paketiće.

Stavite paketiće u pleh i ubacite ih u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 20 minuta (ili manje, ako su fileti tanki).

Za to vreme pripremite sos, koji streba da bude gotov u isto vreme kada i oslić.

Iseckajte povrće i jabuku i disntajte ih u maslinovom ulju oko 5 minuta.

Dodajte vino i ostavite polupoklopljeno minut-dva da ispari alkohol.

Sipajte bujon, posolite po ukusu i kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta, a nakon toga sve ispasirajte da bude glatka smesa. Pro želji, možete dodati bujona ili vode, ako želite ređi sos.

Gotovu pečenu ribu izvadite iz papira i stavite je u tanjire za posluženje. Prelijte ukusnim sosom i poslužite oslić u pakovanju sa aromatičnim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: