Način pripreme
Sa svih strana namažite stekove senfom i posolite. Uvaljajte šnicle u zrna bibera.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i kad se ugreje pržite šnicle po 3 minuta sa svake strane. Izvadite šnicle i u tiganj stavite preostalo ulje i šalot.
Kuvajte tako 1-2 minuta i dodajte brendi. Pazite pošto će se stvoriti plamen! Čak i da ne dobijete plamen, nemojte se brinuti, nego mešajte dok brendi ne ispari.
Dodajte u tiganj beli luk i bujon, kuvajte dok veliki deo vode ne ispari. Dodajte pavlaku i mešajte dok se ne zgusne.
Poslednje dodajt malo soli po ukusu i maslac. Isecite stekove na trakice i obilno prelijte sosom.
Servirajte obavezno uz prženi krompir, koji je takođe dobro da bude tanak i sa dugim komadima.
I samo nako jednog zalogaja ćete biti u nekom elegantnom bistro baru u centru veličanstvenog Pariza!
Francuski stek sa aromatičnim sosom je gotov.