Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Francuski stek sa aromatičnim sosom

Francuski stek sa aromatičnim sosom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Francuski stek sa aromatičnim sosom
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 2
23/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Savršeni stek obavezn mora ići uz lep sos"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 2 komada, ribaj stek
  • dižonski senf - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/4 šolje, u zrnu
  • ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1/4 šolje, šalot, iseckan
  • brendi - 1/4 šolje
  • beli luk - 1 supena kašika, izgnječen
  • teleći bujon - 2 šolje
  • pavlaka - 1/2 šolje
  • maslac - 3 supene kašike
  • peršun
  • krompir - prženi, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Sa svih strana namažite stekove senfom i posolite. Uvaljajte šnicle u zrna bibera.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i kad se ugreje pržite šnicle po 3 minuta sa svake strane. Izvadite šnicle i u tiganj stavite preostalo ulje i šalot.

Kuvajte tako 1-2 minuta i dodajte brendi. Pazite pošto će se stvoriti plamen! Čak i da ne dobijete plamen, nemojte se brinuti, nego mešajte dok brendi ne ispari.

Dodajte u tiganj beli luk i bujon, kuvajte dok veliki deo vode ne ispari. Dodajte pavlaku i mešajte dok se ne zgusne.

Poslednje dodajt malo soli po ukusu i maslac. Isecite stekove na trakice i obilno prelijte sosom.

Servirajte obavezno uz prženi krompir, koji je takođe dobro da bude tanak i sa dugim komadima.

I samo nako jednog zalogaja ćete biti u nekom elegantnom bistro baru u centru veličanstvenog Pariza!

Francuski stek sa aromatičnim sosom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: