Dužičasta pastrmka sa peršunom i ruzmarinom

26/02/2019
"Jednostavno, elegantno i veoma atomatično jelo koje definitivno ostavlja utisak "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dužičasta pastrmka - 2 komada
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika, ekstra virgin
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • peršun - 1 veza, svež
  • ruzmarin - 1 grančica, svež
  • limun - ½ komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo 2 dužičaste pastrmke i operemo hladnom vodom. Posolimo je sa svih strana, uključujući i unutrašnjost. Stavljamo so po ukusu, takođe i biber i beli biber.

Posipamo sa svih strana biberom i belim biberom. Posipamo maslinovim uljem utrobu i celu ribu.

Operemo jednu vezu peršuna i sečemo sitno. Iskidamo iglice svežeg ruzmarina i pomešamo sa peršunom.

Stavljamo ih i u utrobu oko 2/3 dela. Drugu trećinu stavljamo na ribu. Operemo limun i sečemo ga na krugove.

Od njih stavljamo u unutrašnjost ribe i odozgo. U mali pleh, obložen papirom za pečenje stavljamo zbijeno dve ribe i uvijamo foliju okolo.

Pečemo na 180-200 stepeni u ugrejanoj rerni 45 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar