Ukusna pileća supica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
27/02/2019
"Pileća supica za zagrevanje duše "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 bataka
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 2 - 3 srednje velika
  • šaragrepa - 1 komad
  • rezanca
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
  • biber
  • celer
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu stavljamo 2 litra vode i dodajemo pileće meso i so po ukusu. Što više mesa to jači bujon.

Pri kuvanju pileta se pojavljuje pena koja se sklanja. Nakon što se pile skuva, izvadite ga iz bujona i procedite ga.

Sečemo povrće na male parčiće. U bujon dodajemo luk i šargarepu. Nakon što vri pet minuta, dodajemo isečen krompir i rezanca.

Na kraju dodajemo skuvano meso iskidano na sitne parčiće, peršun, so, biber i celer (suvi iz kesice). Ostavljamo dok ne bude potpuno gotovo. Servira se sa limunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar