Šaran punjen sitnom ribom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8830
3
02/03/2019
"Jedinstveno ukusno - gurmanski predlog za ljubitelje ribljih delikatesa "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema sos, tako što se zaprži brašno u maslacu i po malo se dodaje mleko, dok se neprestano meša.

Glave i peraja malih riba se odstrane, a same ribe se prelivaju posoljenom vodom. Dodaju se šargarepe i celer, ne seku se. Skuva se bujon dok povrće ne omekša.

Meso riba se samelje, nakon što se otklone kosti. Topli bešamel sos se dodaje u ribu i promeša se. Dodaje se biber, ako je potrebno dodaje se so i dodaju se jaja isečena na sitno. Dodaju se pečurke koje su očišćene, isečene i dinstane u malo masnoće.

Šaran se očisti i opere se i maže se smesom koja je napravljena od mrvljenog lovorovog lista, majčine dušice, ulja, bibera i soli.

Nakon 35 minuta šaran se puni nadevom i preliva se marinadom u kojoj je stajao. Peče se u rerni u posudi za pečenje, namazanoj masnoćom, oko 50 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar