Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Čorba od pečene ribe

Čorba od pečene ribe

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283354122
Čorba od pečene ribe2 / 2
03/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Od starih ribara znamo da nema loše ribe, samo ako je napravljena kako treba i sa željom"

Potrebni sastojci

  • riba - pečena
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • paprike - 2 komada, suve
  • rezanca - 70 g
  • bosiljak
  • čubar
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ne bacajte glavu i kosti od pečene ribe, sa njima možete da napravite sjajnu čorbu.

Uzmite glavu i kosti od pečene ribe, stavite ih u gazu i zavežite. Sipajte vodu u šerpu i stavite je da provri, dodajte so, potopite gazu u nju i dodajte crni luk isečen na sitno, narendanu šargarepu, ostavite da vri, nakon oko 10 minuta dodajte sitno isečen krompir, cele suve paprike.

Na kraju dodajte rezanca i začine, kad je supa gotova sklonite je sa ringle, izvadite kosti i glavu, skinite meso sa glave i dodajte u šerpu, pospite svežim peršunom.

Ako vam je ostalo vode u posudi u kojoj se pekla riba, dodajte i nju u supu za još zasićeniji ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: