Način pripreme
Meso samlejite krupno.
Upržite luk i beli luk u malo masnoće. Dodajte mleveno meso i promešajte. Kada meso promeni boju, dodajte pečurke i na kraju paradajz. Dodajte začine i skinite sa vatre.
Nasecite plavi patlidžan na kolutove i posolite ih. Nakon 30 minuta ih operite, ocedite i osušite. Ispržite ih na kratko u vrelom ulju. U istom ulju ispržite i krompir, nasečen na kolutove.
U odgovarajuću tepsiju poređajte jedan red patlidžana. Sipajte 1/3 mlevenog mesa i pokrijte redom krompira. Ponovo ide mleveno meso, patlidžan, mleveno meso i na kraju završite krompirom. U tiganju rastopite maslac. Dodajte brašno i nalijte mleko.
Mešajte dok se ne zgusne. Umutite jaja i u njih dodajte topli sos. Promešajte dobro, dodajte so i biber. Prelijte jelo i pecite ga na 200 stepeni oko 15-20 minuta.