Hrskavi štapići od cvekle

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
04/03/2019
"Okrećemo novu, zdravu stranicu svog života i danas ćemo jesti ove hrskave pečene štapiće. Savetujemo vam da nas pratite jer su raskošni "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano283
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla se oljušti i iseče na izdužene kriške kao za pržene krompiriće. Stavljaju se u posudu. Ulje se sipa, promeša se da se namasti.

Dodaju se začini, pri čemu im je količina po ukusu. Završavate narendanim kačkavaljem i prezlama (ja koristim hlebne mrvice). Sve se promeša veoma dobro.

Smesa se sipa u odgovarajuću posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Peče se na 170 stepeni oko 30 minuta.

*Ako želite da je cvekla mekša, možete pre toga da je prokuvate ili da je pečete duže vreme, ali na nižoj temperaturi.

Serviram je sa sosom od maslina, ali vi možete da koristite sos od belog luka ili da je servirate bez sosa, stvar ukusa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar