Engleski krompir Džek (Jack potatoes)

06/03/2019
"Uzimajte viljuške i dođite da zajedno probamo ovaj topao krompir Džek "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operemo i stavljamo u pleh, ne ljuštimo. Pečemo dok ne bude gotovo ili dok se kora ne raspukne.

Kad se krompir ispeče, vadimo i ostavljamo sa strane da se malo ohladi.

Nakon toga svaki krompir isečemo po dužini i sredinu sabijemo, tako da ostane mesta da se napuni.

Uzimamo od maslaca i sa njim namažemo unutrašnjost krompira. Nakon maslaca stavljamo tunjevinu. Nju možemo ocediti prethodno od soka iz konzerve ili da ostavimo da jelo bude sočnije.

Ribu treba lagano da gurnemo u krompir. Nakon toga dodajemo kukuruz.

Kačkavalj izrendamo i rasporedimo odozgo na krompir.

Proceduru ponavljamo i sa ostalim krompirima. Pleh vraćamo u rernu i ostavljamo dok se kačkavalj ne zapeče.

Jelo serviramo toplo, a u Engleskoj se servira sa zelenom salatom i slatkim pasuljem iz konzerve.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar