Orasnice sa jezgrom od kajsije

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
07/03/2019
"Sjajne orasnice sa tragovima kajsije "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • orasi - 1 i 1/2 šolja
  • jezgra od kajsije - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 3/4 šolje
  • esencija ruma - 2 - 3 kapljice
  • belance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Orasi i jezgra kajsije se pomešaju i samelju na sitno. Ona od kajsije mogu da ostanu blago krupna.

U posudu sipate samlevena jezgra i šećer u prahu i promešaju se. Belance se umuti sa esencijom ruma pomoću viljuške i sipa se preko suvih sastojaka.

Viljuškom se meša dobro, dok i orasi ne postanu mokri. Rukama oblikujemo orasnice - kao ćuftice i nakon toga se spljeskaju odozgo.

Orasnice se stavljaju u posudu za pečenje pokrivenu papirom.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-25 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar