Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Orasnice»Orasnice sa jezgrom od kajsije

Orasnice sa jezgrom od kajsije

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Orasnice sa jezgrom od kajsije
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Sjajne orasnice sa tragovima kajsije"

Potrebni sastojci

  • orasi - 1 i 1/2 šolja
  • jezgra od kajsije - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 3/4 šolje
  • esencija ruma - 2 - 3 kapljice
  • belance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Orasi i jezgra kajsije se pomešaju i samelju na sitno. Ona od kajsije mogu da ostanu blago krupna.

U posudu sipate samlevena jezgra i šećer u prahu i promešaju se. Belance se umuti sa esencijom ruma pomoću viljuške i sipa se preko suvih sastojaka.

Viljuškom se meša dobro, dok i orasi ne postanu mokri. Rukama oblikujemo orasnice - kao ćuftice i nakon toga se spljeskaju odozgo.

Orasnice se stavljaju u posudu za pečenje pokrivenu papirom.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: