Pohovani fileti sa prženim krompirićima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
11/03/2019
"Fileti koji se tope u ustima - servirajte sa krompirićima ili nečim drugim što volite i jedete sa zadovoljstvom "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano106
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 6 komada, belo meso
  • jaje - 1 komad, veliko
  • senf - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • prezle - 1/2 šolje
  • ulje - za prženje
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
* merne jedinice

Način pripreme

File se opere i osuši. Isečemo po sredini ceo file. Posle ga sečemo na tanke, manje filete. Oformimo 6 manjih. U posudicu razbijemo jaje i umutimo ga voiljuškom.

U posudicu stavljamo i senf i dobro umutimo. Svaki file posipamo sa obe strane solju i biberom. U tanjir stavljamo prezle i uvaljamo male filete jedno po jedno.

U tiganj se sipa ulje i zagreva se. Potapamo svaki file u smesu od jaja i pržimo ga u ulju. Nakon toha pohovani fileti se okrećeu i prže i sa druge strane, dok ne budu potpuno gotovi.

Filei se vade i stavljaju se na kuhinjski ubrus da se ocedi masnoće. Za to vreme oljuštimo tri krompira, srednje veličine. Operemo krompir i sečemo ga na kolutove.

U istom vrelom ulju pržimo krompiriće. Vadimo ih kad se isprže i stavljamo na ubrus. U tri tanjira stavljamo po dva pohovana filea i krompir, posut solju. Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar