Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pohovani fileti sa prženim krompirićima

Pohovani fileti sa prženim krompirićima

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Pohovani fileti sa prženim krompirićima
Fotografije: Mariana
2 / 4
11/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Fileti koji se tope u ustima - servirajte sa krompirićima ili nečim drugim što volite i jedete sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 6 komada, belo meso
  • jaje - 1 komad, veliko
  • senf - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • prezle - 1/2 šolje
  • ulje - za prženje
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
* merne jedinice

Način pripreme

File se opere i osuši. Isečemo po sredini ceo file. Posle ga sečemo na tanke, manje filete. Oformimo 6 manjih. U posudicu razbijemo jaje i umutimo ga voiljuškom.

U posudicu stavljamo i senf i dobro umutimo. Svaki file posipamo sa obe strane solju i biberom. U tanjir stavljamo prezle i uvaljamo male filete jedno po jedno.

U tiganj se sipa ulje i zagreva se. Potapamo svaki file u smesu od jaja i pržimo ga u ulju. Nakon toha pohovani fileti se okrećeu i prže i sa druge strane, dok ne budu potpuno gotovi.

Filei se vade i stavljaju se na kuhinjski ubrus da se ocedi masnoće. Za to vreme oljuštimo tri krompira, srednje veličine. Operemo krompir i sečemo ga na kolutove.

U istom vrelom ulju pržimo krompiriće. Vadimo ih kad se isprže i stavljamo na ubrus. U tri tanjira stavljamo po dva pohovana filea i krompir, posut solju. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: