Pohovani fileti palamide

03/12/2019
"Vadite pivo, jer pohovana palamida odlično ide uz njega "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • palamida - 2 komada
  • so
  • biber
  • estragon - 1/2 kašičice, sušen
  • sok od limuna
  • biljno ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • pivo - 200 ml
  • brašno - 230 g, kukuruzno
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • prezle
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo palamidu u hladnoj vodi. Ribu očistimo od škrga, unutrašnjosti i peraja. Najbolje je da se s njom radi kada je ohladimo 30 minuta u zamrzivaču.

Posušimo je i uz pomoć kuhinjskih makaza sečemo sva peraja. Glave sečemo na 2 cm ispod škrga!

Spremamo je za pohovanje fileta (kolutova), zato je sečemo na 2 cm. Uz pomoć kažiprsta izbacimo unutrašnjost i osčistimo od opne do krudne kosti. Ribu ponvo operemo i osušimo. Od dve ribe isečemo oko 10 komada kolutova.

Kolutove ređamo u suvu posudu (vatrostalna posuda) i začinimo ih sa obe strane solju, biberom, estragonom i limunovim sokom. Ostavimo na hladnom na 1-2 sata da upije začine.

Vadimo ribu i ponovo je osušimo je tečnosti koje se odvojila od soli.

U činiju za pasiranje stavimo brašno, pivo, žumanca, nabubrene i malo soli. Pasiramo sastojke.

Posebno umutimo belanca da se dobije sneg i dodajemo ih u smesu za pohovanje, pažljivo ih mešajući sa ostalim sastojcima.

U tiganju sa vrućim uljem pohujemo filete, tako što ih redom potapamo prvo u brašno, zatim u smesu sa jajima, u prezle i ponovo u smesu sa jajima. Kratko pržimo, jer je tekstura mesa gusta i ne treba preterivati s prženjem.

Filete stavimo na ubrus, koji smenimo dva puta.

Pohovane filete ukrasimjo zelenom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar