bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Janija sa zečetinom, prosom i cveklom

Janija sa zečetinom, prosom i cveklom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Janija sa zečetinom, prosom i cveklom
Fotografije: K.Georgieva
1 / 3
15/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
"Janija na seoski način, u kojoj ima i mesa, i krompira i mnogo meraka"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • cvekla - 1 malo parče
  • proso - 2 kašike
  • zečetina - oko 50 g, skuvano
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se dinstaju, dodaje se paradajz i meša se dok ne omekša.

Nakon toga se dodaju 2 šolje vode i krompir. Pre nego što su potpuno skuvani dodaje se proso, zečetina i so. Ako zečetina nije skuvana, dodaje se pre krompira.

Na kraju se dodaje cvekla i peršun.

Pasira se ako je neophodno.

Sastojci su za oko 500 g pirea.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: