Sirove mini tortice sa šargarepom

15/03/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5194
"Specijalan predlog za dame, koje ne vole torte koje su jake i teške za spremanje "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • šaragrepa - 3 - 4 srednje
  • urme - 5 komada
  • suvo grožđe - 40 g
  • orasi - 1/2 šolje
  • kokosovo ulje - 1 kašika
  • kokosovo brašno - 1 kašika
  • laneno brašno - 1 kašika
  • pomorandža - narendana kora od 1/2 komada
  • cimet - 1/2 kašičice
  • za krem
  • krem sir - 1/2 pakovanja
  • maslac - 20 g
  • med - 1 kašika
  • kokosovo ulje - 1 kašika
  • pomodanžda - narendana kora od 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu očistimo i narendamo na sitno rende. Treba da nam izađe oko 2 šolje u naredanom stanju. Stavljamo ih u veliku posudu i dodajemo sve ostale sastojke za koru preko njih. Sve se pasira, može u blenderu, može i pomoću ručnog miksera.

Nakon što se sve dobro samelje, ostavljamo sa strane.

Za krem prvo rastopimo maslac na pari i pomešamo ga sa krem sirom.

Dodajemo med, istopljen kokosov maslac i koru od pomorandže.

U kalup za mafine ili u silikonske kalupe raspoređujemo smesu za koru, pristiskajući dobro kašikom.

Odozgo stavljamo vec gotov krem i stavljamo u frižider na oko sat da se stegne.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar