Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Krhke sarme sa svinjskim mesom i slaninicom

Krhke sarme sa svinjskim mesom i slaninicom

Olya KolakliiskaOlya Kolakliiska
Početnik
416
Krhke sarme sa svinjskim mesom i slaninicom
Fotografije: Olya Kolakliiska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
5
"Ako u kupus ne staviš malo svinjskog mesa, džabe si ga potrošio, mi vam kažemo da znate"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • svinjska plećka - 1 kg
  • krompir - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo meso i slaninu. Sečemo meso na pravougaone debele komade, a slaninu na tanke listiće.

Odvajamo listogve kupusa, isečemo koren i pripremamo za sarme.

Na svaki list kupusa stavljamo parče mesa, parče slanine i savijamo sarmu. Ja nisam stavljala so, pošto je kupus dovoljno slan.

Nakon uvijanja svih sarmi, prethodno oljušteni krompir sečemo na krupnije komade i ređamo ga između sarmi.

Stavljamo isečeni beli luk, lovorov list, sipamo ulje i vodu. Pečemo dok meso ne bude gotovo.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: