Punjeni patlidžan u mirotalasnoj

17/03/2019
"Toliko ih volimo, a do sada nam nije palo na pamet da ih pripremimo u mikrotalasnoj. Ispali su više nego odlični, zato ih toplo preporučujemo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, mala
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • peršun - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok. Sitno iseckanu unutrašnjost patlidžana dinstajte u delu masti 2 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj.

Operite i osušite patlidžane i poređajte u odgovarajući pleh, prelijte sa preostalom mašću i pecite 13-15 minuta na punoj jačini, pomerajte nekoliko puta da se ravnomerno ispeku. Paradajz oljuštite i sitno iseckajte.

Pomešajte sa iseckanim belim lukom, lukom i peršunom. Dodajte u dinstanu unutrašnjost papridžana. Začinite solju i biberom i dinstajte 5-7 minuta na 100 jačine, mešajte nekoliko puta.

Dodajte sok od limuna i promešajte. Dobijenom smesom punite patlidžan, pokrijte posudu i pecite 5-6 minuta na 50 %. Servirajte hladne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar