Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Ekonomičan punjeni patlidžan

Ekonomičan punjeni patlidžan

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
304811k86
Ekonomičan punjeni patlidžan
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
19/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ekonomični punjeni patlidžan sa hlebom i malo kačkavalja za raskoš - jednostavno i veoma ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • hleb - 6 kriški
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 300 g
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 4 čena
  • morska so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere. Raseče se na dva dela kroz sredinu po dužini. U unutrašnjosti patlidžana se prave razrezi na romboide, pazeći da se ne raseče odozdo.

Patlidžan se obilno premazuje maslinovim uljem. Posipa se morskom solju i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 40 minuta.

Hleb se potopi u vodu dok ne omekša i dobro se iscedi. Stavlja se u veliku posudu.

Paradajz se opere i nasecka na kockice. Stavlja se u posudu. Beli luk se oguli i sitno nasecka. Dodaju se jaja.

Kačkavalj se izrenda tako što se ostavlja za posipanje odozgo. Ispečeni patlidžan se izvadi iz rerne. Pažljivo se izdubi kašikom. Unutrašnjost se krupno iseče i stavlja se u posudu. Začinjava se solju i biberom. Svi sastojci se izmešaju.

Izdubljeni patlidžan se puni gotovim nadevom.

Punjeni patlidžan se zaliva sa malo maslinovog ulja. Posipa se preostalim kačkavaljem.

Vraća se u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.

Ekonomičan punjeni patlidžan je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: