Način pripreme
Patlidžan se opere. Raseče se na dva dela kroz sredinu po dužini. U unutrašnjosti patlidžana se prave razrezi na romboide, pazeći da se ne raseče odozdo.
Patlidžan se obilno premazuje maslinovim uljem. Posipa se morskom solju i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 40 minuta.
Hleb se potopi u vodu dok ne omekša i dobro se iscedi. Stavlja se u veliku posudu.
Paradajz se opere i nasecka na kockice. Stavlja se u posudu. Beli luk se oguli i sitno nasecka. Dodaju se jaja.
Kačkavalj se izrenda tako što se ostavlja za posipanje odozgo. Ispečeni patlidžan se izvadi iz rerne. Pažljivo se izdubi kašikom. Unutrašnjost se krupno iseče i stavlja se u posudu. Začinjava se solju i biberom. Svi sastojci se izmešaju.
Izdubljeni patlidžan se puni gotovim nadevom.
Punjeni patlidžan se zaliva sa malo maslinovog ulja. Posipa se preostalim kačkavaljem.
Vraća se u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.
Ekonomičan punjeni patlidžan je veoma ukusan.