Hek u svežem mleku, serviran sa prženim paprikama

18/03/2019
"Riba i mleko - neočekivano ukusna kombinacija "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite ribu, očistite i isecite na komade veličine oko 5 cm.

U sveže mleko stavite so i kurkumu. Dobro promešajte i sa dobijenom smesom prelijte komade ribe. Ostavite tako da odstoji oko 30 minuta.

Za to vreme isecite slatke paprike na komade. Ugrejte ulje i u njemu ispžite isečene slatke paprike.

Izvadite ih rešetkastom kašikom, ocedite mast. Stavite u ugrejano ulje i ljute paprike, samo cele.

Pržite dok ne bude gotovo i izvadite, ocedite od masti. Ocedite ribu od svežeg mleka i osušite.

Uvaljajte komade u brašno i pržite u ugrejanom ulju. u kojem ste pržili paprike, okrenite sa svih strana.

Pržite oko 15-20 minuta. Ako želite možete koristiti fritezu za prženje paprika i ribe.

Pripremite sos, tako što iscedite sok jednog limuna. U njega dodajte maslinovo ulje, sitno iseckanu mirođiju i beli luk. Pospite prstohvatom soli i promešajte.

Poređajte gotove komade ribe na tanjir. Servirajte sa gotovim prženim paprikama. Prelijte ribu i paprike gotovim sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar