Ražani hleb sa kuminom u mini pekari

19/03/2019
"Jednostavno je, kad imaš mini pekaru i pravi recept za ukusan hleb "
Priprema5 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno185 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • ulje - 22 ml
  • brašno - 375 g, beli
  • mleko u prahu - 1 i 1/2 kašičice
  • so - 1 i 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • kumin - 1 i 1/2 kašičice, semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu, ulje i sok od limuna sipamo u posudu mini pekare. Posipamo brašno tako da pokrije vodu. Dodajemo mleko u prahu i kumin.

Stavljamo so i šećer. Na vrh sipamo kvasac. Uključujemo na glavnu funkciju, srednje pečen hleb.

Kad bude gotovo, hleb vadimo i stavljamo na rešetku da se ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar