Ražani hleb u pekari

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Ražani hleb u pekari
Fotografije: Liudmila
1 / 4
08/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromatičan i ukusan hlepčić u pekari koji možete probati sa svojim glavnim jelom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml (zagrejano na minuticu)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • belo brašno - 250 g
  • ražano integralno brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 7 g
* merne jedinice

Način pripreme

I s obzirom na to da obožavam ražani hleb, odlučila sam da ide uz ukusnu janiju i stavila sam u mini pekaru Silver Crest sastojke:

Izabrala sam program 2, francuski hleb, težina 1 kg, srednji stepen prepečene korice i pokrenula sam.

Propustila sam signal za vađenje žica i oblikovanje, ali to se nije odrazilo na ukus hleba u mini pekari.

Ražani hleb u pekari je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Predivno ukus ne sumnjam.
18.12.2022 19:05
Korisnik#308162
Korisnik#308162
Pekara znatno olaksava posao
18.12.2022 18:11