Hrskavi riblji fileti sa snežnim lopticama od krompira

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
20/03/2019
"Toliko nam je teško da izaberemo između fileta i loptica, da ćemo morati sve da pojedemo "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • oslić - 500 g
  • krompir - 500 g
  • majonez - 200 g
  • peršun - 1 kašika, suvi
  • ulje - za prženje
  • luk - 1 glavica, crveni
  • so
  • sir - 200 g
  • kornfleks - za pohovanje
  • brašno - za valjanje
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Snežne loptice od krompira:

Da bi vam ispao sneg od sira, neophodno je da ga prethodno zamrznete u zamrzivaču, nakon toga da odmrznete i izmrvite. Skuvajte krompir da bude gotov, ohladite ga i oljuštite. Narendajte ga na krupno rende, začinite ga solju i dodajte majonez. Dodajte sitno isečen crveni luk. Promešajte smesu da bude ujednačena. Oblikujte loptice i uvaljajte ih u sir.

Hrskavi riblji fileti:

Isecite ribu po dužini duž kosti. Izvadite kosku i isecite filete još jednom po dužini. Začinite ih solju i ostavite da upiju so oko 20 minuta.

Razbijte jaja i umutite ih u posudi. Zagrejte ulje za prženje. Uvaljajte svaki filet u brašno, zatim potopite u jaje, a nakon toga ukronfleks smesu za pohovanje, u koju ste dodali suvi peršun. Ispržite dok ne bude zlatasto sa svih strana.

Servirajte pohovane filete garnirane sa snežnim lopticama od krompira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar