Musaka sa patlidžanom i piletinom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
23/03/2019
"Objavljujemo ovu musaku za najukusniju na svetu, a vi ste dobro došli da je probate "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • pileće meso - 500 g (od filea ili bataka)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • biber - 2 - 3 prstohvata, mleveni
  • kumin - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 50 ml + za posipanje preko patlidžana
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 250 - 300 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite patlidžan na duge kriške debljine oko 4-5 mm. Stavite ih u posudu sa slanom vodom na 30 minuta da puste taman i gorak sok. Pileće meso možete samleti ili sitno iseckati.

2. Iseckajte luk i beli luk, paradajz isecite na kockice ili izrendajte. Ugrejte ulje i propržite luk 4-5 minuta, nakon toga dodajte beli luk i paradajz i pržite još 3-4 minuta.

3. Stavite iseckanu piletinu sa alevom paprikom, malo soli, bibera, majčine dušice i kumina. Mešajte 2-3 minuta na jakoj vatri da ispari tečnost i da nadev ostane maksimalno gust. Ako ipak ostane tečnosti /sosa/ ocedite ga.

4. Ocedite i osušite ubrusom patlidžane i poređajte u namazan pleh. Pospite sa malo soli i pecite oko 20 minuta u umerenoj rerni (180-190 stepeni).

5. Sastavite musaku tako što u pleh poređate sloj patlidžana, sloj nadeva dok ne potrošite sastojke.

6. Prelijte musaku umućenim jajima, kiselim mlekom, solju i biberom i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu koricu.

7. Za kraj pospite rendanim kačkavaljem i vratite na kratko u rernu da se rastopi.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar