Pihtije sa šargarepom i prazilukom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
24/03/2019
"Možda nisu klasične pihtije, ali su toliko ukusne da ćete se uveriti i sami "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 komada
  • svinjske uši - 2 komada
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 2 komad
  • so
  • biber
  • beli luk - 5 - 6 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane noge i uši stavljamo da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kuvamo oko 3 sata dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.

Pola sata pre kraja kuvanja dodajemo luk i šargarepu, isečenu na krugove. Meso odvajamo od kostiju i isečemo. Uši takođe isečemo.

Bujon procedimo, pomešamo sa mesom, solju, biberom i isečenim belim lukom. Prebacujemo u pleh i stavljamo u frižider da se želira nekoliko sati.

Gotove pithije isečemo na kockice i serviramo sa alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar