Marinirani ražnjići od telećeg mesa

26/03/2019
"Ražnjići da budu marinirani, a društvo prijatno"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno meso isečemo po horizontali. Svako parče isečemo na zalogaje. Prethodno potopimo ražnjiće u vodi na nekoliko sati.

Paprike sećemo na komade. Nanižemo traku smesa i ređamo sa paprikama na drveni ražnjić, nakon što završimo sa svim stavljamo na tanjir.

Za sos pripremamo odgovarajuću posudu u koju dodajemo dve vrste sosa i senf. Promešamo dobro i dodajemo med, so, biber i sitno iseckan beli luk.

Stavljamo sos na tihu vatru da se malo ugreje i da sastojci pomešaju mirise, nakon toga skidamo posuudu i potopimo svaki ražnjić u njega. Poređamo ponovo na tanjir i prelivamo sa preostalim sosom. Ostavljamo meso da se marinira neko vreme.

U gril tiganju stavljamo 2 supene kašike maslinovog ulja i ugrevamo dobro. Poređamo ražnjiće na tiganj i pečemo, često okrećemo. Meso ne treba da zagori, nego da ostane sočno unutra.

Za to vreme pripremamo i povrće, koje imamo. Potapamo ga u marinadu i pečemo na gril tiganju.

Poređamo sastojke na tanjir i serviramo tople sa čašom hladnog vina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar