Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ražnjići»Marinirani ražnjići od telećeg mesa

Marinirani ražnjići od telećeg mesa

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Marinirani ražnjići od telećeg mesa
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ražnjići da budu marinirani, a društvo prijatno"

Potrebni sastojci

  • teleći ribić - 200 g
  • paprike - 2 komada, zelene
  • za marinadu
  • sos terijaki - 0.5 šolje
  • sos vorčester - 1 šolja
  • senf - 2 supene kašike, krupnijeg zrna
  • med - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • povrće - grilovano, po izboru
  • pečurke
  • tikvice - 1 komad
  • crveni luk
  • boranija
  • paprike - crvena paprika
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno meso isečemo po horizontali. Svako parče isečemo na zalogaje. Prethodno potopimo ražnjiće u vodi na nekoliko sati.

Paprike sećemo na komade. Nanižemo traku smesa i ređamo sa paprikama na drveni ražnjić, nakon što završimo sa svim stavljamo na tanjir.

Za sos pripremamo odgovarajuću posudu u koju dodajemo dve vrste sosa i senf. Promešamo dobro i dodajemo med, so, biber i sitno iseckan beli luk.

Stavljamo sos na tihu vatru da se malo ugreje i da sastojci pomešaju mirise, nakon toga skidamo posuudu i potopimo svaki ražnjić u njega. Poređamo ponovo na tanjir i prelivamo sa preostalim sosom. Ostavljamo meso da se marinira neko vreme.

U gril tiganju stavljamo 2 supene kašike maslinovog ulja i ugrevamo dobro. Poređamo ražnjiće na tiganj i pečemo, često okrećemo. Meso ne treba da zagori, nego da ostane sočno unutra.

Za to vreme pripremamo i povrće, koje imamo. Potapamo ga u marinadu i pečemo na gril tiganju.

Poređamo sastojke na tanjir i serviramo tople sa čašom hladnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: