Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Praznična hladna supa

Praznična hladna supa

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Praznična hladna supa
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Ukusna supa koja je pogodna za svaki praznik"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • so - po ukusu
  • voda - 50 ml, hladna
  • mocarela - 100 g
  • pavlaka - 1 kašika, kisela
  • bosiljak - 1 šaka
  • orasi - 20 g
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz. Stavite ga u blender, dodajte vodu i so po ukusu. Pasirajte da dobijete glatku konzistenciju i procedite.

Pomešajte mocarelu zajedno sa pavlakom i dobro promešajte.

U blender stavite bosiljak, beli luk, orašasto voće, maslinovo ulje i so. Pasirajte dok ne bude glatko.

Rasporedite sok od paradajza u odgovarajuće tanjire. U sredinu supe stavite izgnječeni sir, a sa strane napravite kapljice od pesta.

Servirajte ohlađenu supu sa krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: