Način pripreme
U veliku šerpu stavljate vodu i ostavljate da provri. Dodajete prstohvat sol, Stavljate unapred oprane i na po 3-4 parčeta podeljene pačije vratove. Sklanjate penu koja se pojavila.
Nakon što se pačiji vratovi skuvaju vadimo ih u posudu. Procedimo bujon. Sečemo krompir na male kocke. Sada ima mladih krompirića po prodavnicama, koristite njih. Prvo sam ih oprala, ostrugala tanku koru i opet oprala. Isekla sam luk na sitni. Šargarepu sečem na male kocke.
U proceđeni bujon dodajemo šaragrepu i luk. Dodajemo ulje, so po ukusu i biber po ukusu. Dodajemo i na sitno isečene krompiriće, nakon što su luk i šargarepa vrili izvesno vreme. Razancima treba malo da se skuvaju i zato ih stavljamo poslednje.
Nakon toha dodajemo i namrvljena rezanca i kuvamo supu dok se potpuno ne skuvaju rezanca i krompir. Dodajemo skuvane pačije vratove. Sečemo peršun na sitno i posipamo. Gotovu supu sipamo u tanjir ili posudicu. Po želji možemo da zapržimo.