Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od koprive»Jelo sa koprivom i svinjetinom

Jelo sa koprivom i svinjetinom

ZoriZori
Guru
8932865k
Jelo sa koprivom i svinjetinom
Fotografije: Zori
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Kada želite da se koncentrišete na vitamine, ali stvarno volite meso, nemojte praviti kompromis, nego napravite jelo sa koprivom i svinjskim mesom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, za kuvanje
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • kopriva - 400 g, sveži mladi vrhovi
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 1 veza
  • mladi beli luk - 1 mala veza
  • sušeno povrće - 6 supenih kašika (praziluk, celer, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika)
  • sušena paprika - 2 - 3 komada, crvena, šilja
  • brašno - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 4 - 5 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • špagete - 1 šaka, sitno izmrvljene
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi sa uljem propržimo svinjetinu, isečenu na kockice. Izvadimo je i u istoj masti propržimo sitno iseckan mladi luk, mladi beli luk i kockice šargarepe. Dodajemo brašno i kratko pržimo.

Sipamo oko dva litra tople vode i vraćamo svinjetinu u šerpu.

Kad voda provri, posolimo i popiberimo, stavljamo opranu i isečenu koprivu (zajedno sa stablima).

Ostavljamo da vri oko 10 minuta i dodajemo izmrvljene špagete i sušeno povrće - praziluk, isečen na krugove, crni luk, šargarepu, paškanat, celer, crvenu papriku). Stavljamo i dve tri suve, cele crvene paprike šilje.

Smanjujemo ringlu i ostavljamo još oko 15 minuta.

Za to vreme pripremamo zapršku: u dubokoj posudi umutimo jaje sa kiselim mlekom. Dodajemo iseckan čen belog luka. Uz neprestano mešanje dodajemo po malo od toplog bujona iz šerpe.

Nakon što izjednačimo temperaturu zaprške, prebacujemo u šerpu i lepo promešamo. Isključujemo ringlu i ostavljamo jelo da vri još nekoliko minuta na ringli.

Serviramo toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: