Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač sa zeljem i koprivom iz rerne

Pirinač sa zeljem i koprivom iz rerne

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Pirinač sa zeljem i koprivom iz rerne
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Zvaničan dolazak proleća nije pojava visibaba, nego priprema prvog pirinča sa zeljem i koprivom u sezoni"

Potrebni sastojci

  • zelje - 30 listova
  • kopriva - 20 vrhova
  • pirinač - 1 šolja
  • maslac - 3 supene kašike, biljni
  • bujon - 1 komad, teleći ili pileći
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 zelena
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • nana - 1 veza
  • selen - 1 grančica
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu operemo dobro i isečemo. Zelje operemo, očistimo od žilica i takođe isečemo.

Šargarepu isečemo na polumesec, papriku sitno, paradajz na kockice, čenove belog luka na tanke kriške, nanu i selen sitno iseckamo.

U 4 šolje vode na kratko poparimo na oko minut koprivu i zelje. Bujon procedimo i u njemu rastvaramo kockicu. U masnoći dinstamo šargarepu, papriku i paradajz.

Dodajemo beli luk, pirinač i biber. Prelivamo sa 1 šoljom bujona. Prebacujemo u pleh i dodajemo preostali bujon, nanu i selen.

Posolimo i dobro promešamo. Ostavljamo da odstoji u rerni, ugrejanoj na 180 stepeni 30-40 minuta. Dobro je da mešamo na 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: