Pirinač sa zeljem i koprivom iz rerne

31/03/2019
"Zvaničan dolazak proleća nije pojava visibaba, nego priprema prvog pirinča sa zeljem i koprivom u sezoni "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu operemo dobro i isečemo. Zelje operemo, očistimo od žilica i takođe isečemo.

Šargarepu isečemo na polumesec, papriku sitno, paradajz na kockice, čenove belog luka na tanke kriške, nanu i selen sitno iseckamo.

U 4 šolje vode na kratko poparimo na oko minut koprivu i zelje. Bujon procedimo i u njemu rastvaramo kockicu. U masnoći dinstamo šargarepu, papriku i paradajz.

Dodajemo beli luk, pirinač i biber. Prelivamo sa 1 šoljom bujona. Prebacujemo u pleh i dodajemo preostali bujon, nanu i selen.

Posolimo i dobro promešamo. Ostavljamo da odstoji u rerni, ugrejanoj na 180 stepeni 30-40 minuta. Dobro je da mešamo na 20 minuta.slični recepti ovde

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar