Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileći bataci sa pečurkama i salatom od celera

Pileći bataci sa pečurkama i salatom od celera

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pileći bataci sa pečurkama i salatom od celera
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Najukusnija hrana je podeljena sa ljudima koje volite - podelite sa svima ove pileće batake sa pečurkama i salatom od celera"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • peršun - 20 g
  • majčina dušica - 20 g
  • piment
  • biber
  • so
  • za salatu
  • celer - 1 glavica
  • senf - 1 supena kašika (krupniji)
  • peršun - 20 g
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so
  • za sos
  • pečurke - 150 g, kraljevske
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šerpu sa vodom na vatru, dodajte pileće batake, krupnije isečen luk i šargarepu, peršun, piment i majčinu dušicu. Ostavite sve da vri 30-40 minuta.

Za salatu oljuštite celer i izrendajte. Ono što ste oljuštili dodajte u bujon pilećih bataka.

Stavite rendani celer u posudu i posolite. Ocedite i dodajte senf, sitno iseckan peršun, sok od pola limuna i maslinovo ulje. Promešajte salatu i ostavite sa strane.

Za sos oljuštite pečurke i isecite na tanke kriške. Ugrejte maslac u tiganju i dinstajte pečurke zajedno sa sitno iseckanim belim lukom.

Izvadite pileće batake iz bujona i odovjite od kostiju. Iskidajte meso na komade i dodajte onda u pečurke. Začinite solju i biberom.

Servirajte na ravnom tanjiru sa salatom od celera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: