Način pripreme
Stavite šerpu sa vodom na vatru, dodajte pileće batake, krupnije isečen luk i šargarepu, peršun, piment i majčinu dušicu. Ostavite sve da vri 30-40 minuta.
Za salatu oljuštite celer i izrendajte. Ono što ste oljuštili dodajte u bujon pilećih bataka.
Stavite rendani celer u posudu i posolite. Ocedite i dodajte senf, sitno iseckan peršun, sok od pola limuna i maslinovo ulje. Promešajte salatu i ostavite sa strane.
Za sos oljuštite pečurke i isecite na tanke kriške. Ugrejte maslac u tiganju i dinstajte pečurke zajedno sa sitno iseckanim belim lukom.
Izvadite pileće batake iz bujona i odovjite od kostiju. Iskidajte meso na komade i dodajte onda u pečurke. Začinite solju i biberom.
Servirajte na ravnom tanjiru sa salatom od celera.