Posno zelje sa pirinčem i kurkumom

02/04/2019
"Zdravo i posno - razume se da još sada treba da dodate recept u omiljene "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 2 veze
  • luk - 1 komad
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • pirinač - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zelje od drški i velike žile u sredini. Blanširamo u posoljenoj vodi da promeni boju, ocedimo dobro i sitno isečemo.

U šerpi ugrevamo ulje, propržimo sitno iseckanu glavicu luka dok ne omekša.

Dodajem oprani pirinač da se i on zaprži dok ne postane providan. Dodajemo blanširano zelje i mešamo da se sastojci pomešaju.

Sipamo biber, promešamo i sipamo toplu vodu, poštujemo pravilo odnos voće i pirinča 1:3.

Začinimo solju, biberom, kurkumom, čubrom i ostavljamo na tihoj vatri da se kuva dok pirinač ne bude gotov.

Serviramo gozbu toplu - posno i veoma ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar