Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen sitnim sirom, kačkavaljem i jajetom

Patlidžan punjen sitnim sirom, kačkavaljem i jajetom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Patlidžan punjen sitnim sirom, kačkavaljem i jajetom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Vi nam dajte patlidžan, znamo kako da ga napravimo sa najukusnijim nadevom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veliki
  • so - prstohvat
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • jaja - 4 koamda (male veličine)
  • za nadev
  • sitan sir - 300 g
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • biber - prstohvat
  • beli luk u prahu - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i ispeče u rerni.

Svaki patlidžan se iseče pažljivo na pola i posoli se lagano. Viljuškom se iskida mesnati deo i polovine se okreću da se ocede od gorke vode. Nakon 15 minuta okrećemo i poređamo u posudu za pečenje.

Za nadev narendamo kačkavalj i pomešamo sitan sir, jaja, beli luk u prahu i kašiki maslinovog ulja. Promešamo.

Dobijenom smesom punimo prepolovljene patlidžane, prelivamo ih lagano maslinovim uljem i stavljamo na 10 minuta u prethodno zagrejanu rernu.

Vadimo polu ispečen punjeni patlidžan i u svakoj polovini pravimo udubljenje u koje razbijemo po jedno malo jaje.

Vraćamo nazad u rernu, tek toliko da se jaja blago stegnu. Cilj je da žumance ostane blago tečno.

Serviramo punjeni patldižan sa svežom zelenom salatom, čeri paradajzom i sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: