Način pripreme
Patlidžan se opere i ispeče u rerni.
Svaki patlidžan se iseče pažljivo na pola i posoli se lagano. Viljuškom se iskida mesnati deo i polovine se okreću da se ocede od gorke vode. Nakon 15 minuta okrećemo i poređamo u posudu za pečenje.
Za nadev narendamo kačkavalj i pomešamo sitan sir, jaja, beli luk u prahu i kašiki maslinovog ulja. Promešamo.
Dobijenom smesom punimo prepolovljene patlidžane, prelivamo ih lagano maslinovim uljem i stavljamo na 10 minuta u prethodno zagrejanu rernu.
Vadimo polu ispečen punjeni patlidžan i u svakoj polovini pravimo udubljenje u koje razbijemo po jedno malo jaje.
Vraćamo nazad u rernu, tek toliko da se jaja blago stegnu. Cilj je da žumance ostane blago tečno.
Serviramo punjeni patldižan sa svežom zelenom salatom, čeri paradajzom i sosom od belog luka.