Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Rolovani patlidžan punjen tofuom i sirom

Rolovani patlidžan punjen tofuom i sirom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4315
Rolovani patlidžan punjen tofuom i sirom
Fotografije: Lenka
1 / 3
09/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Fantastične rolnice od patlidžana - ukras svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 kom.
  • tofu - 100 g
  • gauda - 100 g
  • prezla - 100 g
  • jaja - 2 km
  • brašno - 100 g
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštiti i samo sa strana oguliti. Iseci patlidžan na listove i posoliti, pa ostaviti 15-ak min da izađe gorčina.

Iseći tofu na trake u preseku oblika četvorougla. Gaudu iseći na listove.

Na patlidžan prvo staviti gaudu, pa tofu i zarolajte.

Zatvoriti čačkalicama.Višak čačkalica iseći.

Jaja umutiti u jedonoj posudi, u drugu posudu staviti brašno, a u treću posudu staviti prezle.

Rol patlidžan prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezle.

Stavljati direktno u vrelo ulje i pržiti sa obe strane. Patlidžan je spreman kad postane zlataste boje. Izvaditi na ubrus da se ocedi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: