Način pripreme
U posudi prosejte brašno sa solju. U njega dodajte jaje, kvasac pomešan u mleku, šećer i mekani maslac. Zamesite meko testo. Mesite oko 20 minuta. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Za to vreme pripremite krem. Stavite jedan deo mleka da provri zajedno sa šećerom i vanilom. U posudi umutite žumanca sa skrobom i preostalim mlekom. Sipajte smesu u vrelo mleko.
Mešajte neprestano dok se ne zgusne. Skinite krem sa vatre, pokrijte folijom i ostavite da se ohladi. Pospite sto brašnom. Stavite testo i ponovo pospite. Razvucite na praovugaonu koru (30x40 cm).
Rasporedite hladan krem i pospite čokoladom, isečenom na komade (možete koristiti čokoladu u kapljicama). Uvijte u čvrst rolat i isecite na komade (4-5 cm).
Poređajte rolate pravo u namazan pleh. Nakon što na nadođe pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Po želji možete nrapviti glazuru od šećera u prahu i soka od limuna.