Artičoka sa plavim sirom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/04/2019
"Nešto prefinjenije za naše prijatelje, koji znaju kako da uživaju u životu punim plućima "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite artičoku od listova, isecite po sredini na pola i stavite u šerpu sa kipućom posoljenom vodom. Kuvajte 10 minuta nakon čega odmah ocedite od vode.

Zagrejte rernu do 160 stepeni.

U odgovvarajuću posudu za pečenje poređajte artičoku, pospite isečenim čenovima belog luka. Stavite po parčence plavog sira i limun.

Pomešajte maslinovo ulje, belo vino i sirće. Dodajte tečnost u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite oko sat na 160 stepeni.

Posipte peršunom.

Artičoka postaje ukusna, kada je skuvana sa više biljki - lovorov list, majčina dušica i dr.

Uzdržala sam se od njihove upotrebe zbog arome plavog sira, belog luka i limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar