Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Artičoka sa plavim sirom i belim lukom

Artičoka sa plavim sirom i belim lukom

Artičoka sa plavim sirom i belim lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"Nešto prefinjenije za naše prijatelje, koji znaju kako da uživaju u životu punim plućima"

Potrebni sastojci

  • artičoka - 1 glavica
  • plavi sir - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • vino - 200 ml
  • sirće - 2 kašike, vinsko
  • so
  • beli luk - 5 čenova
  • limun
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite artičoku od listova, isecite po sredini na pola i stavite u šerpu sa kipućom posoljenom vodom. Kuvajte 10 minuta nakon čega odmah ocedite od vode.

Zagrejte rernu do 160 stepeni.

U odgovvarajuću posudu za pečenje poređajte artičoku, pospite isečenim čenovima belog luka. Stavite po parčence plavog sira i limun.

Pomešajte maslinovo ulje, belo vino i sirće. Dodajte tečnost u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite oko sat na 160 stepeni.

Posipte peršunom.

Artičoka postaje ukusna, kada je skuvana sa više biljki - lovorov list, majčina dušica i dr.

Uzdržala sam se od njihove upotrebe zbog arome plavog sira, belog luka i limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: