Način pripreme
Pirinač operemo i ostavljamo da se suši. Suvo grožđe operemo i potopimo u vodu na 20 minuta.
Sav maslac i malo ulja ugrevamo lepo u šerpi, nakon toga dodajemo fidu. Pržimo na tihoj vatri dok ne dobije svetlobraon boju i onda dodajemo suvi pirinač.
Sve sastojke osim soli dodajemo i pažljivo mešamo 30 sekundi tako da pirinač i fida budu ravnomerno pokriveni začinima.
Sipamo toplu vodu tako da pokrije pirinač 1-1.5 cm. Dodajemo so i poklopimo šerpu, ne mešamo i otvaramo na 15 minuta. Kad otvorimo možemo pažljivo promešati.
Nakon još 20 minuta možemo opušteno da promešamo pirinač i da ga probamo. Ne treba da bude zalepljen, prekuvan ili masan, nego suv i u zrnima, u protivnom ostavljamo na još 10 minuta ili dok ne dobijemo željeni efekat.
Potopljeno suvo grožđe propržimo na kratko sa prstohvatom cimeta. Nakon toga u istoj masti propržimo i kikiriki.
Na tanjir da pirinčem poređamo suvo grožđe i kikiriki.