Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Pirinač sa bademom i suvim grožđem

Pirinač sa bademom i suvim grožđem

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272366598168
Pirinač sa bademom i suvim grožđem
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
03/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pirinač sa bademom i suvim grožđem - probajte odmah, obožavaćete ga"

Potrebni sastojci

  • luk - 1/2 manje glavice, sitno nasečen
  • šargarepa - 1/2 šolje, krupno naribana
  • beli luk - 1 manji čen, sitno nasečen
  • đumbir - 1 kašičica, sitno nasečen
  • pirinač dugog zrna - 1 šolja
  • badem sirovi - 1/4 šolje
  • suvo grožđe - 1/4 šolje
  • pileći bujon - 2 šolje
  • morska so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • peršunov list
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom maslinovom ulju pržiti luk da zastakli, dodati šargarepu, beli luk i đumbir i nastaviti prženje uz povremeno mešanje, oko tri minuta, da sve omekša.

Umešati pirinač, dodati ostale predviđene sastojke, osim peršuna i dovesti do vrenja.

Kuvati oko 20 minuta da pirinač omekša. Doterati ukus.

Gotov pirinač sa bademom i suvim grožđem preručiti u posudu za serviranje i posuti naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: