Pačija leđa sa pirinčem iz rerne

07/04/2019
"Ekonomično, praktično i veoma ukusno - pačija leđa sa pirinčem iz rerne "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačija leđa - 2 komada (oko 1.5 kg, ukupno)
  • pirinač - 1 šolja (od 200 ml)
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, zelena
  • tikvice - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad, manji
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pačija leđa isemo na pola i stavljamo da se kuvaju - najbolje u ekspres loncu, oko sat i po.

Nakon toga meso skinemo sa njih i veće komade isečemo. U tiganju prvo iseckan luk, nakon toga papriku, šargarepu i tikvice.

Kad se povrće izdinsta, dodajemo meso, a nakon toga i pirinač.

Mešamo lepo smesu 1-2 minuta, dodajemo biber, alevu papriku i isečeni paradajz. Posolimo.

Dodajemo tri šolje bujona iz kuvanih pačijih leđa i jelo prebavujemo u rernu, prethodno ugrejanu na 200 stepeni. Čim jelo lepo provri, isključujemo rernu.

Nakon 10-15 minuta možemo servirati sa sezonskom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar