Topljeni sirevi sa koricom od krompira

08/04/2019
"Najukusnije meze za pivo dolazi na trpezu, i ona je u hrskavoj smesi za pohovanje od krompir pirea u prahu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • krompir pire - 1 kesica, u prahu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite topljeni sir na krugove debljine oko santimetar i ostavite u zamrzivaču da se zamrznu. To se radi zbog veće sigurnosti, da se sir neče razliti prilikom prženja.

U posudi pomešajte brašno od krompira i biber. Nakon što se krugovi sira stegnu, izvadite ih i potopite prvo u jaje, nakon toga u krompirovo brašno.

Poređajte na papir. U odgovarajuću, duboku posudu malog prečnika dna ugrejte tri prsta ulja na umernoj temperaturi.

Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar