Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Topljeni sirevi sa koricom od krompira

Topljeni sirevi sa koricom od krompira

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Topljeni sirevi sa koricom od krompira
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Najukusnije meze za pivo dolazi na trpezu, i ona je u hrskavoj smesi za pohovanje od krompir pirea u prahu"

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • krompir pire - 1 kesica, u prahu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite topljeni sir na krugove debljine oko santimetar i ostavite u zamrzivaču da se zamrznu. To se radi zbog veće sigurnosti, da se sir neče razliti prilikom prženja.

U posudi pomešajte brašno od krompira i biber. Nakon što se krugovi sira stegnu, izvadite ih i potopite prvo u jaje, nakon toga u krompirovo brašno.

Poređajte na papir. U odgovarajuću, duboku posudu malog prečnika dna ugrejte tri prsta ulja na umernoj temperaturi.

Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: