Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/04/2019
"Kako da za Badnje veče ne stavite na trpezu tradiconalne paprike sa nadevom od pasulja "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Popotipmo pasulj prethodne noći u hladnu vodu i kašičicom sode. Kuvamo dok ne bude gotovo.

U kaseoroli ugrejemo biljnu masti i dinstamo sitno iseckan crveni luk. U njega dodajemo nanu, alevu papriku i ljutu papriku.

U drugom tiganju ugrevamo maslac i u njemu dinstamo prazluk. Dodajemo so po ukusu i kašičicu paradajz pirea.

To će balansirati slatki ukus paprika, šargarepe i praziluka. Sipamo dinstani praziluk u kaserolu u luk i dodajemo u njih oceđeni pasulj.

Promešamo nadev i začinimo ako je potrebno. Punimo paprike, na kraju stavljamo tanko isečen krug od krompira, da ne izađe deo nadeva.

Poređamo paprike u namazan pleh, dodajemo malo bujona od povrća, pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Savet: Ja korsitim sveže crvene paprike. Volim ih više nego one iz supermarketa, koje su sušene na visokoj temperaturi kratko vreme i nemaju ništa zajedničko sa seoskim sušenim domaćim paprikama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar