Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče

Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče

ažurirano:
Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5431583k
Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Kako da za Badnje veče ne stavite na trpezu tradiconalne paprike sa nadevom od pasulja."

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada, crvene
  • pasulj - 300 g, samlevene
  • praziluk - 1 struk, beli deo
  • crveni luk - 1 komad
  • šargarepa - 1/2 komada
  • mast - 3 supene kašike, biljna
  • maslac - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • nana - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - tucana, po želji
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • krompir - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Popotipmo pasulj prethodne noći u hladnu vodu i kašičicom sode. Kuvamo dok ne bude gotovo.

U kaseoroli ugrejemo biljnu masti i dinstamo sitno iseckan crveni luk. U njega dodajemo nanu, alevu papriku i ljutu papriku.

U drugom tiganju ugrevamo maslac i u njemu dinstamo prazluk. Dodajemo so po ukusu i kašičicu paradajz pirea.

To će balansirati slatki ukus paprika, šargarepe i praziluka. Sipamo dinstani praziluk u kaserolu u luk i dodajemo u njih oceđeni pasulj.

Promešamo nadev i začinimo ako je potrebno. Punimo paprike, na kraju stavljamo tanko isečen krug od krompira, da ne izađe deo nadeva.

Poređamo paprike u namazan pleh, dodajemo malo bujona od povrća, pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Savet: Ja korsitim sveže crvene paprike. Volim ih više nego one iz supermarketa, koje su sušene na visokoj temperaturi kratko vreme i nemaju ništa zajedničko sa seoskim sušenim domaćim paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: