Način pripreme
Popotipmo pasulj prethodne noći u hladnu vodu i kašičicom sode. Kuvamo dok ne bude gotovo.
U kaseoroli ugrejemo biljnu masti i dinstamo sitno iseckan crveni luk. U njega dodajemo nanu, alevu papriku i ljutu papriku.
U drugom tiganju ugrevamo maslac i u njemu dinstamo prazluk. Dodajemo so po ukusu i kašičicu paradajz pirea.
To će balansirati slatki ukus paprika, šargarepe i praziluka. Sipamo dinstani praziluk u kaserolu u luk i dodajemo u njih oceđeni pasulj.
Promešamo nadev i začinimo ako je potrebno. Punimo paprike, na kraju stavljamo tanko isečen krug od krompira, da ne izađe deo nadeva.
Poređamo paprike u namazan pleh, dodajemo malo bujona od povrća, pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Savet: Ja korsitim sveže crvene paprike. Volim ih više nego one iz supermarketa, koje su sušene na visokoj temperaturi kratko vreme i nemaju ništa zajedničko sa seoskim sušenim domaćim paprikama.