Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Persijska supa sa korijanderom

Persijska supa sa korijanderom

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
6722212
Persijska supa sa korijanderom
Fotografije: Viktoriya Afzali
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
"Tobože supa, a ovaj korijander joj daje magičan ukus"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • fida - 150 g
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • korijander - 4 - 5 struka, svež
  • so
  • biber - po ukusu
  • ulje - 3 supene kašike
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće grudi. Oljuštimo najveću šargarepu i 2 glavice luka.

U ekspres lonac stavljamo meso, šargarepu i luk, zajedno sa vodom kuvamo. Nakon što provri, smanjujemo ringlu i ostavljamo da vri 15 minuta. Sačekamo da malo padne pritisak u loncu i vadimo kuvane sastojke.

Izgnječimo luk i šargarepu. Pileće meso iskidamo uz pomoć viljuške.

Oljuštimo preostale šargarepe i sečemo na kockice. U ulju propržimo šargarepu dok ne dobije zlatnu boju. Sipamo propržienu šargarepu i izgnječenu šargarepu i luk. Dodajemo iseckano meso i začinimo začinima.

Stavljamo na vatru da provri ponovo, ovaj put bez poklopca. Nakon prvoh 10-15 minuta, dodajemo fidu.

Operemo korijander i sitno ga isečemo. Miris mu je jak i ako ne volite jake ukuse, možete smanjiti količinu.

Pravimo zapršku od dva žumanca, pomešana sa kiselim mlekom. Kad fida bude gotova, sipamo korijander i uzimamo jednu kutlaču bujona, dodajemo je lagano u zapršku.

Sipamo kiselo mleko i žumanca u supu. Promešamo i skidamo sa vatre nakon 1 minuta. Persijska supa sa korijanderom se servira uz svež hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: