Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle

Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ukusno predjelo, koje ćete i sami pripremiti za tren oka, dok se vino hladi"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, krupniji
  • paprike - 150 g, crvene, oljuštene, iz tegle
  • krem sir - 100 g
  • biber
  • aleva paprika - ljuta ili slatka
  • so
  • praziluk
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo krompir. Prelivamo ga posoljenom vodom i kuvamo dok ne bude gotov, ne ljuštimo. Za to vreme pripremamo nadev, iseckamo sitno crvene paprike, oljuštene i isceđene.

Dodajemo njih u krem sir. Posipamo biberom, posolimo po ukusu i promešamo. Kuvani krompir ocedimo od vode, pažljivo oljuštimo i isečemo na dva dela. Izvadimo unutrašnjost iz sredine.

Napunimo prirpemljenim nadevom. Serviramo po dve polovine na tanjir, posute ljutom alevom paprikom (ili slatkom alevom paprikom) i ukrašavamo svežim pešrunom. Okolo sipamo od sredinu krompira, pomešanu sa isečenim kolutovima praziluka, začinjene solju i maslinovim ulje po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: