Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle

Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle

ažurirano:
Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4251584k
Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ukusno predjelo, koje ćete i sami pripremiti za tren oka, dok se vino hladi."

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, krupniji
  • paprike - 150 g, crvene, oljuštene, iz tegle
  • krem sir - 100 g
  • biber
  • aleva paprika - ljuta ili slatka
  • so
  • praziluk
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo krompir. Prelivamo ga posoljenom vodom i kuvamo dok ne bude gotov, ne ljuštimo. Za to vreme pripremamo nadev, iseckamo sitno crvene paprike, oljuštene i isceđene.

Dodajemo njih u krem sir. Posipamo biberom, posolimo po ukusu i promešamo. Kuvani krompir ocedimo od vode, pažljivo oljuštimo i isečemo na dva dela. Izvadimo unutrašnjost iz sredine.

Napunimo prirpemljenim nadevom. Serviramo po dve polovine na tanjir, posute ljutom alevom paprikom (ili slatkom alevom paprikom) i ukrašavamo svežim pešrunom. Okolo sipamo od sredinu krompira, pomešanu sa isečenim kolutovima praziluka, začinjene solju i maslinovim ulje po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: