Dinstana piletina u umaku od crvene paprike

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
602
15
24/02/2021
"Izbor vina uz ovu fantastičnu piletinu prepuštamo vama"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • pileći batak sa karabatakom - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 komad veličine oraha
  • crvena paprika - 2 kom., pečena
  • ljuta paprika - 1 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 kom.
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • vode - 1 šolja
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • gustin
  • maslinovo ulje
  • testenina po izboru - 400 g
  • morska so
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti meso od kostiju i kože.

Luk, celer, ljutu papričicu i pečenu papriku iseći na kocke, beli luk protisnuti.

Meso uvaljati u gustin i otresti.

Na zagrejanom maslinovom ulju pržiti meso da blago porumeni sa obe strane. Preručiti i ostaviti sa strane.

U istoj posudi pržiti luk da zastakli, dodati celer, nakon par minuta papriku i beli luk. Uz povremeno mešanje pržiti 2-3 minuta, dodati usitnjenu mesnu kocku, vodu, deglazirati ostatke sa dna posude i vratiti meso.

Dinstati piletinu i povrće oko 45 minuta, na umerenoj vatri, poklopljenol

Potpuno omekšalo meso ponovo preručiti, izvaditi list lovora, preostali sadržaj izblendati do željene teksture, vratiti piletinu, doterati ukus i skloniti sa vatre.

Pred kraj dinstanja mesa i povrća skuvati testeninu po uputstvu sa ambalaže.

U veći, zagrejani tiganj, koji nema tamno dno, dodati maslac i topiti ga pažljivo od vrenja do zlatno smeđe boje.

Skuvanu, oceđenu testeninu umešati u smeđi maslac i poslužiti sa piletinom u umaku.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar